Vanlige spørsmål om hår og om Priorin®

Her er svarene:

Hvordan defineres håravfall?

Det regnes som normalt å miste opptil 100 hårstrå per dag. Men mister man flere hårstrå enn dette over en lengre periode kan man snakke om håravfall. Hvor mange hårstrå man mister kan avgjøres ved å telle antall hårstrå på hodeputen, på hårbørsten og i dusjen.

Kan håravfall regnes som et sykdomstegn?

Ja, håravfall kan forårsakes av bakenforliggende sykdom. Ulike infeksjoner, problemer med skjoldbruskkjertelen eller høy feber kan for eksempel forårsake håravfall. For å få riktig behandling er det viktig å kjenne til årsaken til håravfallet ved å oppsøke lege.

Kan hårspray og hårgelé forårsake hårproblemer?

Vanligvis pleier ikke kosmetiske produkter å forårsake noen problemer med mindre du er allergisk mot noen av innholdsstoffene.

Kan hårtørking med varmluft og føning skade håret?

Ja, mekanisk og kjemisk eksponering av håret i form av hårtørking og føning kan skade håret. Hårstråene kan brekke.

Kan overgangsalderen påvirke håravfall?

Ja, i overgangsalderen forandres balansen mellom østrogen og testosteron – som påvirker hårveksten – siden innholdet av testosteron øker i forhold til østrogen.

Vekstfasen blir kortere, og hvilefasen blir lengre. Cirka 20–30 % av alle kvinner har en høyere risiko for å bli rammet av androgen-utløst alopesi. Dette genetiske problemet oppstår ofte i starten av overgangsalderen, og forårsaker hormonelt håravfall.

Finnes det en arvelig faktor for å bli rammet av håravfall?

Androgen-utløst alopesi forårsakes av en genetisk, forutbestemt overfølsomhet i hårroten for dihydrotestosteron (DHT) – det mannlige kjønnshormonet.

Jeg begynte å miste mer hår enn vanlig kort tid etter fødselen. Er dette normalt?

Under graviditeten er østrogennivåene i blodet svært høye, og som en konsekvens av dette er håret ofte tykt og glansfullt.

Etter fødselen synker østrogennivåene, og dette fører til at hårstråene skifter fra vekstfasen til hvilefasen. Dette forårsaker håravfall cirka to til tre måneder etter fødselen. Normalt regulerer dette seg selv, og håravfallet avtar. Vanligvis trengs ingen behandling. Det man kan gjøre er å gi håret litt ekstra næring.

Hvordan fungerer Priorin kapsler?

Priorin er et kosttilskudd som inneholder biotin for å bevare en normal hårvekst.

Hårrøttene spiller en sentral rolle for hårveksten. Det er her hårcellene dannes og håret får fargen sin. Ettersom prosessen med å bevare en normal hårvekst er metabolsk intensiv, er en optimal tilførsel av næringsstoffer til hårrøttene svært viktig. Sammensetningen i Priorin er biotin, L-cystein, hirseekstrakt og pantotensyre.

Hvordan skal Priorin kapsler tas?

Doseringen er 1 kapsel daglig i de 3-4 første månedene. Deretter kan man fortsette å ta 1 kapsel per dag som vedlikeholdsdose. Priorin kan med fordel brukes over en lengre periode.

Er Priorin kapsler laktosefrie?

Ja, Priorin kapsler inneholder ikke laktose.

Kan Priorin kapsler brukes av personer med cøliaki?

Vi kan ikke garantere at hvetekimoljen er 100 % glutenfri, så en generell anbefaling er at glutenallergikere bør unngå Priorin. Det dreier seg imidlertid om små mengder.

Hvorfor bør Priorin® kapsler brukes i minst 12 uker?

På grunn av hårets langsomme vekst – håret vokser cirka 1 cm per måned. Priorin® kapsler virker fra innsiden, og etter 8-12 uker bør du begynne å merke synlige resultater.

Kan Priorin gi bivirkninger?

Ja, det er rapportert om enkelte milde bivirkninger etter at produktene ble lansert. Hvis du er allergisk mot noen av næringsstoffene i produktene, skal du ikke bruke Priorin.

Påvirkes hårveksten ellers på kroppen når man bruker Priorin?

Nei, fordi vekst av kroppsbehåring styres av andre mekanismer enn håret på hodet. Vekstfasen er kortere og dermed mindre mottakelig for eksterne faktorer.

Inneholder Priorin gelatin?

Ja, kapselen inneholder gelatin. Gelatinen kommer fra okse (halal).

Kan man ta Priorin når man ammer?

Ja, Priorin kan brukes under amming. Det finnes ingen dokumenterte studier på dette, men det er basert på over 50 års bruk i Europa, der man aldri har hørt om noen tilfeller der barnet er blitt skadet.

Kan man ta Priorin når man er gravid?

Gravide bør rådføre seg med lege eller jordmor før bruk.

Kan man dele kapslene?

Priorin er en kapsel med flytende innhold og kan derfor ikke deles. Den skal heller ikke tygges siden den skal oppløses hel i magesekken.